Primer Journal Club del curs

L’Associació Juvenil de Biomèdics de la UAB (AJUBI) posa en marxa un dels seus projectes d’aquest curs 2015-2016!

El passat 23 de setembre vam realitzar el primer Journal Club del curs i de la història de la AJUBI, un projecte que portem perfilant des de l’any passat i que ja teníem moltes ganes d’engegar.

journalClub

Fuente: Société Libanaise de Pneumologie – http://slpsleb.org/wp-content/uploads/2014/06/journalClub.jpg

Un Journal Club (l’equivalent en català seria club de lectura, en aquest cas de revistes científiques) és una trobada d’estudiants on, primer de tot, s’escull un paper i, individualment, es llegeix i s’analitza a fons. El dia que es realitza el Journal Club aquest paper és presentat per un dels assistents mentre que la resta qüestiona, formula preguntes i crea un debat sobre els resultats, el model experimental, dubtes…

Aquest primer cop, el paper ha estat presentat pel Dr. Quintana, professor de la Universitat, per a que aprenguéssim com s’ha de realitzar la presentació i quina dinàmica ha de seguir la jornada.

Aquest projecte té diferents finalitats. Per una part és una manera de començar a familiaritzar-nos amb els articles científics; l’estructura, la manera com estan escrits, l’anglès científic… Per una altra, ens serveix per aprendre tècniques, models experimentals (ja que durant la carrera no n’aprenem gaire) i ampliar coneixements sobre diferents camps. Per últim, ens ajudarà a convertir-nos en persones crítiques i amb capacitat d’opinar sobre ciència.

¡Des de l’AJUBI us animem que vingueu a formar part d’aquest projecte, que ens permetrà seguir creixent com a estudiants i futurs científics!

El proper Journal Club serà el 21 d’octubre a les 18:00, podeu trobar més informació i el paper que treballarem al facebook de l’Associació.

Escrit per Anaís Cuerva Muñoz

Estudiant de 3er de Ciències Biomèdiques a la UAB

Un comentario en “Primer Journal Club del curs

  1. Pingback: La AJuBi organiza unas charlas solidarias por la Marató de TV3 y recauda más de 200€ | En clave biomédica

Deja un comentario